Detalles MARC
000 -CABECERA |
Longitud fija campo de control |
03043nam a2200337ui 4500 |
001 - NÚMERO DE CONTROL |
Número de control |
US0400907640 |
003 - IDENTIFICADOR DEL NÚMERO DE CONTROL |
Identificador del número de control |
OSt |
008 - CÓDIGOS DE INFORMACIÓN DE LONGITUD FIJA |
Códigos de información de longitud fija |
080429s2007 ne f 001 0 eng d |
020 ## - NÚMERO INTERNACIONAL NORMALIZADO PARA LIBROS |
Número Internacional Normalizado para Libros (ISBN) |
0-12-373654-4 |
020 ## - NÚMERO INTERNACIONAL NORMALIZADO PARA LIBROS |
Número Internacional Normalizado para Libros (ISBN) |
978-0-12-373654-3 |
040 ## - FUENTE DE LA CATALOGACIÓN |
Centro catalogador |
UCA-CYT |
Centro transcriptor |
UCA |
100 1# - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL-NOMBRE DE PERSONA |
Nombre de persona |
Arvanitoyannis, Ioannis S. |
245 10 - MENCIÓN DE TÍTULO |
Título |
Waste management for the food industries / |
Mención de responsabilidad, etc. |
authored by Iannis S. Arvanitoyannis |
260 ## - PUBLICACIÓN, DISTRIBUCIÓN, ETC. (PIE DE IMPRENTA) |
Lugar de publicación, distribución, etc. |
Amsterdam, : |
Nombre del editor, distribuidor, etc. |
Elsevier, |
Fecha de publicación, distribución, etc. |
2008 |
300 ## - DESCRIPCIÓN FÍSICA |
Extensión |
XXIV, 1071 p. ; |
Dimensiones |
25 cm |
490 00 - MENCIÓN DE SERIE |
Mención de serie |
Food science and technology. |
Nombre de parte o sección de la obra |
International series |
500 ## - NOTA GENERAL |
Nota general |
Índice |
504 ## - NOTA DE BIBLIOGRAFÍA, ETC |
Nota de bibliografía, etc. |
Bibliografía: p. 1024-1045 |
520 ## - NOTA DE SUMARIO |
Sumario, etc, |
The continuously increasing human population, has resulted in a huge demand for processed and packaged foods. As a result of this demand, large amounts of water, air, electricity and fuel are consumed on a daily basis for food processing, transportation and preservation purposes. Although not one of the most heavily polluting, the food industry does contribute to the increase in volume of waste produced as well as to the energy expended to do so. For the first time, nine separate food industry categories are thoroughly investigated in an effort to help combat this already acute problem. The current state of environmental management systems is described, offering comparisons of global legislation rarely found in other resources. An extensive review of commercial equipment, including advantages and disadvantages per employed waste management technique, offers a unique perspective for any academic, student, professional, and/or consultant in the food, agriculture and environmental industries. Thoroughly examines the most prevalent and most polluting industries such as Meat, Fish, Dairy, Olive Oil, Juice and Wine industries Includes synoptical tables [methods employed, physicochemical or microbiological parameters altered after treatment etc] and comparative figures of the effectiveness of various waste management methods Contains nearly 2500 of the most up-to-date references available |
520 ## - NOTA DE SUMARIO |
Sumario, etc, |
Índice: 1. Current state of food waste management worldwide 2. Environmental Management Systems (ISO 14000, Responsible care, EMAS, Keidahren Chart); Presentation and Applications in the food industries 3. Legislation related to waste management a. EU b. USA c. Canada d. Australia 4. Update of waste management technologies a. Composting b. Aerobic digestion c. Sequencing batch reactor d. Solid state fermentation e. Anaerobic digestion f. Thermophilic anaerobic digestion g. Electrodialysis h. Incineration i. Pyrolysis j. Ozonation k. Wet oxidation 5. Waste Management in Wine Industries 6. Waste Management in Olive... Etc. |
650 #0 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA - TÉRMINO DE MATERIA |
Término de materia o nombre geográfico como elemento inicial |
Food industry and trade |
Subdivisión de materia general |
Waste disposal. |
650 #0 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA - TÉRMINO DE MATERIA |
Término de materia o nombre geográfico como elemento inicial |
Refuse and refuse disposal. |
650 04 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA - TÉRMINO DE MATERIA |
Término de materia o nombre geográfico como elemento inicial |
Industria alimentaria |
9 (RLIN) |
10907 |
650 04 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA - TÉRMINO DE MATERIA |
Término de materia o nombre geográfico como elemento inicial |
Aceite de oliva |
9 (RLIN) |
12278 |
650 04 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA - TÉRMINO DE MATERIA |
Término de materia o nombre geográfico como elemento inicial |
Industria de las bebidas |
909 ## - No. registro Millennium |
-- |
cyt |
-- |
a |
942 ## - ENTRADA DE ELEMENTOS AGREGADOS (KOHA) |
Suprimir del OPAC |
No |
998 ## - CONTROL LOCAL DE INFORMACIÓN (RLIN) |
Iniciales de operador, IOP (RLIN) |
1 |
Iniciales de catalogador, INC (RLIN) |
080516 |
Primera fecha, PF (RLIN) |
m |
-- |
a |
-- |
a |
-- |
0 |
907 ## - CÓDIGO DE CATALOGADOR |
Catalogador/a |
84ds2 |
907 ## - CÓDIGO DE CATALOGADOR |
Catalogador/a |
mld |
Biblioteca, fecha |
crsp0805 |