Detalles MARC
000 -CABECERA |
Longitud fija campo de control |
02632nam a2200313 a 4500 |
003 - IDENTIFICADOR DEL NÚMERO DE CONTROL |
Identificador del número de control |
CaOOAMICUS |
005 - FECHA Y HORA DE LA ÚLTIMA TRANSACCIÓN |
Fecha y hora de la última transacción |
20210721020736.0 |
008 - CÓDIGOS DE INFORMACIÓN DE LONGITUD FIJA |
Códigos de información de longitud fija |
210529s2009 nyu 000 u eng c |
020 ## - NÚMERO INTERNACIONAL NORMALIZADO PARA LIBROS |
Número Internacional Normalizado para Libros (ISBN) |
9780231144674 |
040 ## - FUENTE DE LA CATALOGACIÓN |
Centro catalogador |
UCA-CYT |
Lengua de catalogación |
spa |
100 1# - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL-NOMBRE DE PERSONA |
Nombre de persona |
This, Hervé. |
240 10 - TÍTULO UNIFORME |
Título uniforme |
<a href="Construisons un repas. ">Construisons un repas. </a> |
Lengua de la obra |
English |
245 10 - MENCIÓN DE TÍTULO |
Título |
Building a meal : |
Resto del título |
from molecular gastronomy to culinary constructivism / |
Mención de responsabilidad, etc. |
Hervé This ; translated by Malcolm DeBevoise. |
260 ## - PUBLICACIÓN, DISTRIBUCIÓN, ETC. (PIE DE IMPRENTA) |
Lugar de publicación, distribución, etc. |
New York : |
Nombre del editor, distribuidor, etc. |
Columbia University Press, |
Fecha de publicación, distribución, etc. |
2009. |
300 ## - DESCRIPCIÓN FÍSICA |
Extensión |
xiii, 135 p. : |
Otras características físicas |
ill. ; |
Dimensiones |
21 cm |
490 0# - MENCIÓN DE SERIE |
Mención de serie |
Arts and traditions of the table |
500 ## - NOTA GENERAL |
Nota general |
Includes index |
505 0# - NOTA DE CONTENIDO CON FORMATO |
Nota de contenido con formato |
Hard-boiled egg with mayonnaise -- Simple consommé -- Leg of lamb with green beans -- Steak and french fries -- Lemon meringue pie -- A new kind of chocolate mousse |
520 ## - NOTA DE SUMARIO |
Sumario, etc, |
Considering six bistro favorites, Hervé This isolates the exact chemical properties that tickle our senses and stimulate our appetites. More important, he identifies methods of culinary construction that appeal to our memories, intelligence, and creativity |
520 3# - NOTA DE SUMARIO |
Sumario, etc, |
An internationally renowned chemist, popular television personality, and bestselling author, Herve This heads the first laboratory devoted to molecular gastronomy--the scientific exploration of cooking and eating. By testing recipes that have guided cooks for centuries, and the various dictums and maxims on which they depend, Herve This unites the head with the hand in order to defend and transform culinary practice. With this new book, Herve This's scientific project enters an exciting new phase.Considering the preparation of six bistro favorites--hard-boiled egg with mayonnaise, simple consomme, leg of lamb with green beans, steak with French fries, lemon meringue pie, and chocolate mousse--he isolates the exact chemical properties that tickle our senses and stimulate our appetites. More important, he connects the mind and the stomach, identifying methods of culinary construction that appeal to our memories, intelligence, and creativity. By showing that the creation of a meal is as satisfying as its consumption, Herve This recalibrates the balance between food and our imaginations.The result is a revolutionary perspective that will tempt even the most casual cooks to greater flights of experimentation. |
538 ## - NOTA DE DETALLES DEL SISTEMA |
Nota de detalles del sistema |
Conexión a Internet. Navegador WWW y lector Ebrary Reader |
546 ## - NOTA DE LENGUA |
Nota de lengua |
Translated from the French |
650 04 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA - TÉRMINO DE MATERIA |
Término de materia o nombre geográfico como elemento inicial |
Cocina |
9 (RLIN) |
7048 |
650 04 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA - TÉRMINO DE MATERIA |
Término de materia o nombre geográfico como elemento inicial |
Gastronomía |
9 (RLIN) |
6097 |
650 04 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA - TÉRMINO DE MATERIA |
Término de materia o nombre geográfico como elemento inicial |
Hábitos alimenticios |
9 (RLIN) |
4468 |
907 ## - CÓDIGO DE CATALOGADOR |
Catalogador/a |
84ln |
942 ## - ENTRADA DE ELEMENTOS AGREGADOS (KOHA) |
Fuente de clasificaión o esquema |
Clasificación Decimal Universal |
Suprimir del OPAC |
No |
Temas Koha (prestados), todas las copias |
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