Detalles MARC
000 -CABECERA |
Longitud fija campo de control |
02268nam a2200265 i 4500 |
003 - IDENTIFICADOR DEL NÚMERO DE CONTROL |
Identificador del número de control |
CaOOAMICUS |
005 - FECHA Y HORA DE LA ÚLTIMA TRANSACCIÓN |
Fecha y hora de la última transacción |
20210721020737.0 |
008 - CÓDIGOS DE INFORMACIÓN DE LONGITUD FIJA |
Códigos de información de longitud fija |
210529s2013 xxu|||| | u0|| 0|eng d |
020 ## - NÚMERO INTERNACIONAL NORMALIZADO PARA LIBROS |
Número Internacional Normalizado para Libros (ISBN) |
9780231159111 |
040 ## - FUENTE DE LA CATALOGACIÓN |
Centro catalogador |
UCA-CYT |
Lengua de catalogación |
spa |
100 1# - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL-NOMBRE DE PERSONA |
Nombre de persona |
Shepherd, Gordon M. |
245 10 - MENCIÓN DE TÍTULO |
Título |
Neurogastronomy : |
Resto del título |
how the brain creates flavor and why it matters / |
Mención de responsabilidad, etc. |
Gordon M. Shepherd. |
260 ## - PUBLICACIÓN, DISTRIBUCIÓN, ETC. (PIE DE IMPRENTA) |
Lugar de publicación, distribución, etc. |
New York : |
Nombre del editor, distribuidor, etc. |
Columbia University Press, |
Fecha de publicación, distribución, etc. |
2013 |
300 ## - DESCRIPCIÓN FÍSICA |
Extensión |
XIII, 267 p. ; |
Dimensiones |
23 cm |
520 3# - NOTA DE SUMARIO |
Sumario, etc, |
Leading neuroscientist Gordon M. Shepherd embarks on a paradigm-shifting trip through the "human brain flavor system," laying the foundations for a new scientific field: neurogastronomy. Challenging the belief that the sense of smell diminished during human evolution, Shepherd argues that this sense, which constitutes the main component of flavor, is far more powerful and essential than previously believed.Shepherd begins Neurogastronomy with the mechanics of smell, particularly the way it stimulates the nose from the back of the mouth. As we eat, the brain conceptualizes smells as spatial patterns, and from these and the other senses it constructs the perception of flavor. Shepherd then considers the impact of the flavor system on contemporary social, behavioral, and medical issues.He analyzes flavor's engagement with the brain regions that control emotion, food preferences, and cravings, and he even devotes a section to food's role in drug addiction and, building on Marcel Proust's iconic tale of the madeleine, its ability to evoke deep memories. Shepherd connects his research to trends in nutrition, dieting, and obesity, especially the challenges that many face in eating healthily. He concludes with human perceptions of smell and flavor and their relationship to the neural basis of consciousness.Everyone from casual diners and ardent foodies to wine critics, chefs, scholars, and researchers will delight in Shepherd's fascinating, scientific-gastronomic adventures. |
650 04 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA - TÉRMINO DE MATERIA |
Término de materia o nombre geográfico como elemento inicial |
Percepción |
9 (RLIN) |
4600 |
650 04 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA - TÉRMINO DE MATERIA |
Término de materia o nombre geográfico como elemento inicial |
Sabor. |
9 (RLIN) |
3755 |
650 04 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA - TÉRMINO DE MATERIA |
Término de materia o nombre geográfico como elemento inicial |
Olores. |
9 (RLIN) |
2401 |
650 04 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA - TÉRMINO DE MATERIA |
Término de materia o nombre geográfico como elemento inicial |
Fisiología |
9 (RLIN) |
4218 |
650 04 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA - TÉRMINO DE MATERIA |
Término de materia o nombre geográfico como elemento inicial |
Cerebro |
9 (RLIN) |
4578 |
650 04 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA - TÉRMINO DE MATERIA |
Término de materia o nombre geográfico como elemento inicial |
Alimentos |
9 (RLIN) |
3752 |
Subdivisión de materia general |
Evaluación sensorial |
907 ## - CÓDIGO DE CATALOGADOR |
Catalogador/a |
84ln |
942 ## - ENTRADA DE ELEMENTOS AGREGADOS (KOHA) |
Fuente de clasificaión o esquema |
Clasificación Decimal Universal |
Suprimir del OPAC |
No |
Temas Koha (prestados), todas las copias |
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